zondag 22 augustus 2010

Dagje Duitsland


Gisteren zijn we s,ochtends vroeg vertrokken richting Duitsland om precies te zijn naar de omgeving Arnsberg.
Drie teckeltjes gingen met ons mee omdat we gingen trainen op Spoorluid, met spoorluid moet de teckel wanneer hij een haas over het veld ziet gaan het spoor van de haas volgen en daarbij ook luid geven oftewel gillen/blaffen.
Aangekomen in Arnsberg eerst even lekker gegeten en toen weer in de auto naar het veld.
Laarsen aan, honden aan de lijn en gaan.
Maar jeetje puf puf bij meer als 30gr in een open veld door klei rondlopen daar gaat een mens toch niet vrolijk van worden en de teckeltjes ook niet.
Naar verloop van tijd (er was nog geen haas gezien die zaten vast lekker in hun holletje in de schaduw), vielen de teckels languit neer op de grond wanneer ze een schaduwplekje zagen dus eerst maar even gestopt en de teckels in een beekje gezet om af te koelen.
Toen weer verder maar helaas geen haas te zien.
Toen we bijna weer bij de auto,s waren en de honden en ook wij goed kapot waren schoten er ineens twee hazen over het veld de honden lieten wel hun stemgeluid horen maar geen 1 van de 5 aanwezige teckels had meer puf om er achteraan te gaan dus we hebben het er maar bij gelaten.
Hondjes weer in de auto gedaan en met rood verbrande tomatenhoofden weer naar Arnsberg om even wat te drinken en puppy,s te knuffelen (en grote teckels te knuffelen)en een beetje bij te komen voordat we gingen eten.
Na dat dit allemaal gebeurd was weer in de auto richting het restaurant, ons favoriete restaurant waar wij eigenlijk altijd even gaan eten als we in Duitsland zijn,http://www.hilbeckerhof.de/
Nog lekker verder gepraat met onze vriendin die natuurlijk ook mee ging eten en naar heerlijk gegeten te hebben weer in de auto richting Nederland.
Thuis aangekomen, in de stoel geploft en afther sun op onze tomatenhoofden gesmeerd.
Maar we hebben genoten van deze dag en de teckels die lagen al snel in dromenland en ik weet waar ze van dromen......Haasjes heel veel haasjes.

1 opmerking:

  1. Da's nou jammer! Had Whoops maar meegenomen, die is druk in de weer om een tunneltje onder onze schutting te graven om naar de kippen van de buren te komen. Zijn de buren niet blij mee, maar wat kunnen wij daar nu aan doen? Toch helemaal niks? Whoopy is Whoopy een ruwhaar teckel die haar neus achterna gaat ..

    BeantwoordenVerwijderen